Pho je světově proslulá polévka, která se stala velmi populární díky své velké chutě. Jedná se o kombinaci hovězí vývar se speciálními Vietnameské koření, a čerstvými bylinkami, které jsou přidány na konci, který dává této polévky mnoho dimenzí. Kromě toho hovězího vývaru, recept je velmi jednoduchý a rychlý. Je to skvělá polévka jíst v podzimních a zimních měsících.<br />
<br />
Ingredience pro 8 až 10 osob:<br />
2 kg hovězí kostí (žebra, harfa, morkovice, nebo jakékoliv jiné hovězí kosti)<br />
1 kg hovězí kližky nebo vaše oblíbené hovězí maso řez do polévek (k vaření s kostmi)<br />
500 g hovězí svíčkové (syrové, nakrájené na tenké plátky)<br />
<br />
8 litrů studené vody<br />
4 malé cibule<br />
4x 6 cm dlouhé proužky čerstvého zázvoru (řez uprostřed)<br />
4 badyán<br />
3 tyčinky skořice<br />
1 lžíce semen fenyklu<br />
1 lžíce koriandru semen<br />
10 hřebíček<br />
4 černé kardamon lusky<br />
1 velký lžíce soli (podle chuti)<br />
4 lžíce rybí omáčky<br />
2 lžíce žlutí kamení cukr<br />
<br />
Pro sestavování Pho:<br />
1 balení 0,5 cm široké sušené nudle rýže pro Pho<br />
4 zelené cibule na tenké plátky<br />
svazek čerstvého koriandru<br />
svazek thajské bazalky<br />
1 malý balíček sojovými klíčky<br />
4 červené chilli papriky<br />
2 limetky nakrájené na čtvrtky<br />
<br />
Omáčky k namáčení masa:<br />
Sriracha a hoisin omáčky<br />
<br />
Recept: to trvá 8 hodin vařit a dokončit tuto polévku.<br />
dát do hrnce se studenou vodou kostí a vařit po dobu 15 minut při vysoké teplotě. Kosti uvolní pěna na povrchu vody. odstraňte pěnu s naběračkou. Odstranění pěny pomůže udržet polévku jasné.<br />
<br />
zatímco kosti se vaří (15 minut, jak je popsáno výše), grilujeme plátky čerstvého zázvoru a cibule. Jakmile jsou černé ze všech strany, vyjměte černou část z cibule (pražení dá cibuli velkou chuť).<br />
<br />
V pánvi, pražíme všechny suché koření (kardamon, skořice, badyán, fenykl semena, koriandru).<br />
<br />
Po uvaření kosti po dobu 15 minut, přidáme hovězí kližky, pražená cibuli a zázvor a pražené koření. Také přidejte omáčku ryb, a sůl. Vařte nezakryté na mírném ohni po dobu 2 hodin. Po 2 hodinách, vyjměte hovězí kližky a zakryjte alobalem a dejte stranou. Pokračovat vaření polévku po dobu dalších 6 hodin. Po 6 hodinách, ochutnat hovězí vývar a přidáme sůl podle vašeho vkusu v případě potřeby.<br />
<br />
Sestavení Pho:<br />
umístit suché rýže nudle do hrnce se studenou vodou po dobu 1 hodiny. Pak pomocí cedníku, dát nudle do vroucí vody po dobu 1 minuty. Pak dejte nudle do servírovací mísy. Znovu pomocí cedníku, umístěte klíčky ve vařící vody po dobu 1 minuty. Přidejte klíčky do servírovací mísy. Pak přidejte 4 naběračky na polévku do servírovací mísy. Přidejte 4 nebo 5 plátky vařeného hovězího masa, nebo si můžete také krájet nějaké maso, které bylo připojeno k kostí. Přidejte 5 až 6 plátky syrové svíčkové řezy do horké polévky mísy a promíchejte (maso dostane hnědou barvu a se uvaří). Nakonec přidáme čerstvé bylinky (koriandrem, thajská bazalka, Cibule zelená plátky, krájené chilli).<br />
<br />
Podáváme misku s malým talíře se Sriracha a hoisin omáčky.<br />
<br />
Chúc ngon miệng!