Anglické trifle je snadné připravit a je to lahodný dezert. Recept může být upraven tak, pro jakékoliv příležitosti, večeře dezert, výročí dezert, svatební dezert, nebo vánoční dezert. V tomto videu, Majkl dělá vánoční verzi tohoto dezertu.<br />
<br />
Jsou 4 vrstvy u tohoto dezertu:<br />
1. koláč korpus nebo sušenky Spekulatius<br />
2. créme anglaise nebo vanilkový krém<br />
3. čerstvé ovoce, jako jsou jahody, maliny, ostružiny nebo borůvky<br />
4. šlehačka<br />
<br />
Ingredience pro 6 porcí:<br />
15 Spekuliatious sušenky, rotzdrtěné na malý drobky (nebo můžete použít kostky z dortového korpusu jako je „pound cake“)<br />
<br />
Ingredience pro vanilkový krém:<br />
500 ml mléka<br />
5 žloutky<br />
1 lžíce vanilkového extraktu nebo mleté vanilky<br />
125 g krystalový cukr<br />
30 g škrobu<br />
čerstvě mletý muškátový oříšek<br />
50 ml whisky nebo bourbon<br />
1 lžíce másla (musí být přidáno poté, co krém je vařené)<br />
<br />
500 g ovoce (může být směs různých druhů plodů) nakrájené na malé kousky<br />
<br />
Šlehačka na polevou:<br />
400 ml šlehačky<br />
1 lžíce hnědého cukru<br />
<br />
kakao a skořicová hvězda pro výzdobu.<br />
<br />
Nalijte mléko do rendlíku a na mírném ohni, přivezte mléko do varu. Zatímco mléko se ohřívá, přidáme vanilku, strouhaný muškátový oříšek, whisky. Jakmile bubliny začít tvořit, vyndáme z plotny a necháme vychladnout 10 minut.<br />
<br />
Mezitím, našleháme žloutky, s cukrem. Jakmile se změní barva na bílou, přidejte škrob, který byste měli míchat s 6 lžíce studeného mléka. Smíchejte vše dohromady.<br />
<br />
Naběračkou, přidejte teď teplým mlékem do vaječného žloutku směsi. promíchat, kdy a pak přidat směs zpět do rendlíku a na mírném ohni ohřát směsi až do zhoustnutí. Jakmile se zahušťuje, přidejte máslo a odstranit z tepla. Chladnout po dobu jedné hodiny. Pak přikryjeme fólií a dát do Lednice další hodinu vychladnout.<br />
<br />
Nyní přichází zábavná část, vzít, servírovací sklenice, dát na dně asi 1 až 1,5 cm od Spekulatius sušenky drobky, přidáme 3 lžíce na vanilkovým krémem, přidejte 3 až 4 lžíce čerstvé ovoce, pak přidat 2 další lžičku vanilkového krému a na vrcholu přidejte šlehačku. Pro dekoraci, posypeme trochu kakao a ozdobíme skořicovou hvězdou.<br />
<br />
Dobrou chuť!