Krém
Pistácie
Práškový cukr
Bílá čokoláda
Kadayif
Neutrální olej
Trdelníky
Kupované listové těsto
Jahody, čokoláda, skořice podle chuti
Příprava
Nejdříve si uděláme pistáciový krém. Pistácie ohřejeme 1 minutu na pánvi a pak je rozemeleme. K rozemletým pistáciím přidáme cukr, špetku soli, olej a vše zase rozmixujeme, dokud nevznikne krém. Do krému přidáme roztavené máslo a kadayif. Těsto na trdelník rozkrájíme na 8 pruhů a namotáme je na formy na trdelníky. Trdelníky pečeme dozlatova v troubě o teplotě 180°C. Trdelníky potřeme vodou smíchanou s uvařeným cukrem. Trdelníky obalíme v rozemletých pistáciích a naplníme je čerstvými jahodami, rozehřátou čokoládou, pistáciovou směsí. Nakonec vše završíme šlehačkou.
Dobrou chuť!