Dvě listová těsta
150 g másla
150 g mandlového prášku
150 g cukru
3 vejce
1 polévková lžíce vanilkového extraktu
1 polévková lžíce rumu
1 fazole
1 vejce na glazování
Na sirup: 50 g vody, 50 g cukru, 1 polévková lžíce rumu
Příprava
Všechny ingredience kromě mandlí společně rozmixujeme. Nakonec přidáme do rozmixované směsi mandle a zase vše rozmixujeme. Dále si z listového těsta uděláme 4 stejná kola. Na první 2 kola dáme do půlky těsta a 2 cm od jeho okraje rozmixovanou náplň. To přikryjeme zbylými dvěma koly těsta a za pomoci vidličky spojíme okraje těst, aby nám náplň nevytekla. Koláč potřeme vajíčkem a pečeme ho v předehřáté troubě 20 minut o teplotě 200°C. Po 20 minutách snížíme teplotu na 150°C a pečeme dalších 30 minut. Po vyndání koláče z trouby ho potřeme námi vyrobeným sirupem.
Dobrou chuť!