varte s majklem

Tarte aux Fraises

Ingredience

Listové těsto (koupené)
nebo: 
250 g hladké mouky
100 g měkkého másla
80 g moučkového cukru
1 vejce
Špetka soli

Krém
4 žloutky 
500 ml mléka
1 vanilka
100 g cukru
40 g škrobu
50 g másla

Glazura
60 ml vody
65 g cukru
3 lžičky citrónové šťávy
5 g želatiny

Tarte aux Fraises

Postup přípravy receptu

Příprava

Těsto dáme do formy a zatížíme ho např. fazolemi. Těsto pečeme v troubě cca 15 minut o teplotě 180ºC. Dále si připravíme krém. žloutek oddělíme od bílku. Z vanilkového lusku vyndáme dužninu. Do hrnce nalijeme mléko a vaříme ho na maximální teplotu. Do mléka přidáme kůru i dužninu z vanilkového lusku. Ke žloutkům přidáme cukr a škrob. Ke žloutkům opatrně přilijeme uvařené mléko a znovu za stálého míchání vše vaříme, dokud nevznikne krém. Krém dáme do misky, kterou zabalíme streč fólií. Krém dáme vychladnout do lednice. Vychladlý krém rozprostřeme na upečené a vychladlé těsto. Na vrch poklademe jahody a potřeme glaurou.

Dobrou chuť!