Panna Cotta (6 porcí)
500 g smetany (36 % tuku)
100 g cukru
10 g želatiny
1 vanilkový lusk na ochucení
Poleva (coulis)
500 g jahod
50 g cukru
1 polévková lžíce citronové šťávy
Pomůcky: forma na Panna Cottu- doporučuji silikonovou formu z eshopu vartesmajklem.cz
Příprava
Panna Cotta
Želatinu necháme 2-3 minuty změknout ve studené vodě. Smetanu vaříme pozvolna s cukrem. Lusk rozpůlíme a vyndáme z něho vnitřek, který přidáme ke smetaně. Nakonec přidáme změklou želatinu. Hotovou Panna Cottu přelijeme do formy a necháme ji ztuhnout v lednici.
Poleva
Jahody očistíme a rozmixujeme. K rozmixovaným jahodám přidáme cukr a citrónovou šťávu. Polevu vaříme 2 minuty.
Servírování
Ztuhlou Panna Cottu vyndáme z forem a polijeme jahodovou polevou. Panna Cottu můžeme ozdobit čerstvým ovocem a lístky máty.
Buon appetito!