Sardinky
1 kg čerstvých sardinek
200 g mouky
1 lžička soli
Omáčka Tarator
400 g bílého jogurtu (řecký styl)
5 lžic tahihi omáčky (sezamová pasta)
1 stroužek česneku
Šťáva z 1/2 citrónu
1/4 čajové lžičky soli podle chuti
Svazek čerstvě nasekané petrželky
Příprava
Sardinky
Sardinky vyčistíme a umyjeme v míse s vodou. Sardinky osušíme a obalíme je v mouce se solí. Nakonec je osmažíme do křupava.
Omáčka Tarator
Do misky s bílým jogurtem přidáme tahini omáčku, česnek rozdrcený se solí, citrónovou šťávu a nasekanou petrželku. Nakonec vše zamícháme a dle chuti osolíme.
Servírování
Usmažené sardinky podáváme s omáčkou Tarator.
Dobrou chuť!