Marináda na bůček
5 lžic cukru
1 lžíce soli
10 lžic octa
Čínská omáčka 5 koření
5 lžic čínského sladkého vína
3 lžíce tmavé sójové omáčky
3 lžíce lehké sójové omáčky (pro intenzivnější chuť můžete přidat více)
1 lžíce medu
500 ml vody
1 lžíce škrobu
4 stroužky česneku
1 lžíce zázvoru
4 chilli papričky
4 lžíce hnědého cukru
1 velká lžíce čínského 5 koření
Na ozdobu: zelená cibulka a opražená sezamová semínka
Příprava
Grilovaný bůček
Bůček naložíme do marinády z cukru, octa a soli a necháme ho marinovat několik dní v lednici. Namarinovaný bůček nakrájíme na cca 2,5 cm silné plátky a ugrilujeme ho z obou stran do křupava. Ugrilovaný bůček nakrájíme na 2,5 cm velké kostičky a vrátíme ho zpět na gril. Bůček opět ugrilujeme ze všech stran do křupava.
Čínská omáčka
Zázvor a česnek oloupeme a společně je rozdrtíme. Chilli papričku nakrájíme na menší plátky. Nakonec všechny ingredience smícháme v hrnci a uvaříme.
Dobrou chuť!