Omáčka
3 lžíce lehké sójové omáčky
2 lžíce sladkého vína
2 lžíce chilli omáčky
2 lžíce hoisin omáčky
1 lžíce praženého sezamového oleje
150 ml kuřecího vývaru
1 lžíce škrobu (kukuřičný nebo bramborový škrob)
1 lžíce rýžového octa
3 lžíce hnědého cukru
1 lžíce zázvoru
4 stroužky česneku
Kuře
2 kuřecí prsa
100 g škrobu
Obloha
2 zelené cibule
1 lžíce sezamových semínek
Příprava
Omáčka
Všechny potřebné ingredience na omáčku smícháme dohromady ve velké míse.
Kuřecí kousky
Nejprve oloupeme česnek se zázvorem a rozdrtíme je. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. Do velké mísy nalijeme trochu omáčky, ve které kuřecí maso namočíme, přidáme rozdrcený česnek se zázvorem a škrob.Vznikne těstíčko, ve kterém kuřecí kousky obalíme. Obalené kuřecí kousky smažíme do křupava cca 7 minut. Zbytek omáčky uvaříme v pánvi. Jakmile se omáčka začne vařit, přidáme do ní usmažené kuřecí kousky a vše promícháme.
Hotové kuře generála Tso podáváme s rýží.
Dobrou chuť!