varte s majklem

Jablečné knedlíky

Ingredience

4 porce jablečných knedlíků

Listové těsto (275 g)
2 velká jablka
3 lžíce másla
3 lžíce třtinového cukru
200 ml vody
2 lžíce bílého krystalového cukru
1 lžíce mleté skořice
1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
1 čajová lžička vanilkového extraktu
 

Jablečné knedlíkyJablečné knedlíky

Postup přípravy receptu

Příprava

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a rozpůlíme. Do středu jablka dáme máslo a skořici smíchanou s krystalovým cukrem. Těsto rozdělíme na menší díly podle počtu jablek a jablka v něm zabalíme. Zabalená jablka dáme do pekáče vymaštěného máslem. Dále si připravíme omáčku. Na plotně v pánvi rozehřejeme máslo a přidáme k němu třtinový cukr. Až se třtinový cukr rozpustí, přilijeme k němu vodu, přidáme skořici, nastrouháme muškátový oříšek a na závěr vše ochutíme vanilkovým extraktem. Omáčku uvaříme a necháme jí vychladnout. Vychladlou omáčku nalijeme do pekáče se zabalenými jablky. Knedlíky pečeme v předehřáté troubě na 200°C cca 30 minut.

Dobrou chuť!