varte s majklem

Ruský bramborový salát Olivier

Ingredience

5 brambor, ty, které po upečení zežloutnou jako máslo
4 mrkve
5 vajec
Cornichons nebo nakládané okurky (stejné množství jako mrkev)
Zelený hrášek (stejné množství jako mrkev)
5 větviček čerstvého kopru
3 zelené cibule
2 lžíce malých capari
1 lžíce estragonové hořčice
500 ml majonézy
100 ml extra panenského olivového oleje
3 větvičky čerstvého tymiánu
2 stroužky česneku
1 středně velká cibule
2 čajové lžičky soli (nebo podle vašeho vkusu)
1 čajová lžička čerstvě mletého pepře
Šťáva z půlky citronu (dle vaší chuti)

4 poloviční kuřecí prsa
1 lžíce másla
4 větvičky čerstvého oregana
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje

10 ks velkých krevet
1 sklenka bílého vína
1 cibule
2 stroužky česneku
4 větvičky čerstvé petrželky
Sůl a pepř na dochucení

Kaviár na ozdobu (1 polévková lžíce na porci)

Ruský bramborový salát Olivier

Postup přípravy receptu

Příprava

Nejprve začneme vařit brambory ve slané vodě. Dále uvaříme oloupanou mrkev a hrášek. Na pánvi smažíme česnek a oregano, ke kterým přilijeme vodu a přidáme kuřecí prsa. Osmažíme  si i krevety, ke kterým postupně přidáme všechny potřebné ingredience na jejich přípravu. Česnek rozdrtíme a kopr nasekáme na drobno. Uvařené brambory ponoříme na 1 minutu do studené vody a oloupeme je a nakrájíme na kostičky. To samé uděláme i s mrkví, hráškem a vejci. Ostatní ingredience také nakrájíme na kostičky a případně oloupeme. Připravené přísady nakonec smícháme dohromady ve velké míse. Salát při jeho servírování ozdobíme na jeho vršku kaviárem.

 

Veselé Vánoce!