16 rolek
250 ml mléka
20 g čerstvého droždí
2 vejce
2 lžíce cukru
1/2 čajové lžičky soli
3 lžíce slunečnicového oleje
160 g dýňového pyré
650 g hladké mouky
Náplň
125 g másla
2 lžíce dýňového pyré
80 g cukru
1 lžička dýňového koření
Poleva
125 g mascarpone (můžete také použít 100 g pomazánky a 25 g másla)
150 g práškového cukru
1 až 2 lžíce mléka
1 až 2 lžíce javorového sirupu
Příprava
Těsto
V misce rozmačkáme kvasnice, přidáme cukr a přilijeme mléko. Vše zamícháme, aby se kvasnice rozpustily a přidáme 2 lžíce hladké mouky. Misku s kváskem přikryjeme streč fólií a dáme ji na 5 minut do předhřáté trouby na 50°C, aby kvásek zhoustl. Ke kvásku přidáme všechny ingredience kromě mouky. Vše zamícháme a na konec přidáme mouku. Těsto vyndáme na pracovní plochu a zpracováváme ho rukama cca 2 minuty. Těsto vrátíme do mísy, kterou pomažeme stejně jako těsto slunečnicovým olejem. Mísu s těstěm opět přikryjeme streč fólií a necháme těsto kynout cca 45 minut v troubě. Nakynuté těsto rozválíme na streč fólii a dáme na něj náplň a cukr. Těsto srolujeme. Ze srolovaného těsta krájíme 4 cm silné rolky a nandáme je do formy. Formu s rolkami dáme do trouby a necháme rolky kynout cca 20 minut. Rolky pečeme v troubě o teplotě 170°C cca 25 minut.
Náplň
Máslo rozpustíme a přidáme ostatní ingredience kromě cukru, kteřý přidáváme až na konec.
Poleva
Ve větší míse smícháme všechny ingredience.
Servírování
Rolky polijeme polevou a ozdobíme upraženými dýňovými semínky.
Dobrou chuť!