Sendvič
Žebírka
Veka
Cibule
Kyselá okurka
Plátkový sýr
Grill Rub
3 lžíce mleté papriky
1 čajová lžička cibulového granulátu
1 čajová lžička česnekového granulátu
1/2 čajové lžičky mletého pepře
1 čajová lžička mleté feferonky
1/2 čajové lžičky kurkumy
1/2 čajové lžičky mletého čerstvého koření
1/2 čajové lžičky mletého koriandru
1 čajová lžička soli
1/2 čajové lžičky mleté řecké pískavice
1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
1 čajová lžička mletého kmínu
1/2 čajové lžičky mletého hořčičného semínka
1 lžíce mleté papriky
BBQ omáčka
3 lžíce extra panenského olivového oleje
3 lžíce slunečnicového oleje
5 lžic třtinového cukru
3 stroužky česneku
4 lžíce uzené papriky
4 lžíce sladké papriky
2 lžíce kajenského pepře
1 lžíce česnekového granulátu
1 lžíce škrobu
125 ml vody
1 lžíce tymiánu
3 lžíce javorového sirupu
1 lžíce hoisinové omáčky
1 lžička worcesterové omáčky
100 ml balzamikového octa
3 lžíce sójové omáčky
300 g kečupu
Příprava
Jsou-li žebírka dlouhá, překrojíme je na polovinu. Žebírka obalíme v Rubu a zabalíme je do pečičího papíru a ještě nakonec do alobalu, aby zůstala šťavnatá. Takto zabalená žebírka grilujeme nebo děláme v troubě o teplotě 160°C cca 2,5 hodiny. Ugrilovaná žebírka vyndáme z pečičího papíru a alobalu a zbavíme je kostí. Žebírka potřeme BBQ omáčkou a vrátíme je na gril. Mezitím si oloupeme cibuli, nakrájíme veku na 3 stejné díly a vydlabeme jí vnitřek. Veku potřeme BBQ omáčkou a plníme ji žebírky, která také potřeme znovu BBQ omáčkou, cibulí, kyselou okurkou a sýrem. Takto naplněnou veku dáme chvíli na gril, aby se roztavil sýr.
Dobrou chuť!