varte s majklem

Cuketové kuličky plněné sýrem podávané s omáčkou Marinara

Ingredience

Cuketové kuličky

6 cuket (asi 20 cm dlouhé)
2 vejce
1 cibule
2 stroužky česneku
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce sušené majoránky
4 polévkové lžíce strouhaného tvrdého sýra
6 až 8 polévkových lžic strouhanky
Sůl a pepř na dochucení
Malé mozzarellové kuličky nebo kostky tvrdého sýru jako je sýr Gouda.
Miska strouhanky na obalení kuliček.

Marinara omáčka
6 velkých rajčat
1 cibule
2 stroužky česneku
Šťáva z cukety 
1 polévková lžíce tymiánu nebo oregana
Sůl a pepř na dochucení

Cuketové kuličky plněné sýrem podávané s omáčkou Marinara

Postup přípravy receptu

Příprava

Cuketové kuličky

Nejprve rozdrtíme česnek se solí. Cibuli oloupeme a rozmixujeme. Následně česnek a cibuli osmažíme. Cukety nastrouháme a osolíme. Necháme sůl 2 až 3 minuty pracovat, aby cukety pustily vodu. Po 2 minutách můžeme z cuket vodu vymačkat. Vodu z cuket nevyléváme, protože ji použijeme na výrobu Marinara omáčky. K cuketám přidáme 3/4 pánve osmažené cibule a česneku (zbytek použijeme na výrobu Marinara omáčky) a ostatní ingredience kromě vajec. Směs ochutnáme a řádně promícháme. Nakonec přidáme vejce. Cuketovou směs necháme chvíli odpočinout, aby se nám stmelila. Do odpočinuté cuketové směsi zabalíme sýr a tvoříme kuličky o velikosti pingpongového míčku. Kuličky ještě obalíme ve strouhance a smažíme je do zlatova o teplotě 170ºC cca 5 minut.

Marinara omáčka

Rajčata rozmixujeme a přidáme k nim ostatní ingredience. Omáčku vaříme, dokud nezhoustne.

Dobrou chuť!