Nori mořská řasa
Rýže
1 hrnek sushi rýže
2 hrnky vody
1/3 hrnku rýžového octa
1 lžička soli
1 lžíce cukru
Zelenina
Chřest, zelená cibule, avokádo, batáty, mango, cuketa, paprika, koriandr, salát, sezamová semínka
Omáčky k sushi
Nakládaný zázvor
Sushi sojová omáčka
Wasabi pasta
Pomůcky
Sushi rohožka, ostrý nůž, mokrý hadr, mísa se studenou vodou a štětec
Příprava
Zelenina
Zeleninu očistíme, nakrájíme a oloupeme. Gril rozžhavíme na 175°C a dáme na něj zeleninu. Pozor! Mango, salát, avokádo a koriandr negrilujeme.
Rýže
Rýži uvaříme nejlépe v rýžovaru podle návodu na obalu. Ohřejeme si rýžový ocet, ve kterém rozpustíme cukr a sůl a nalijeme to k rýži a zamícháme.
Balení sushi
Na sushi rohožku položíme hladkou stranou nori řasu, na kterou poklademe rýži a zeleninu dle vlastní chuti. Sushi zatočíme a nakrájíme ostrým nožem. Chceme-li mít rýži z vnější strany, tak ustřihneme 1/3 nori řasy, položíme jí hladkou stranou na rohožku a dáme na ní rýži. Řasu obrátíme na druhou stranu a tam poklademe zeleninu a zatočíme. Nakonec toto sushi obalíme v sezamových semínkách.
Podáváme s nakládaným zázvorem, sushi sojovou omáčkou nebo wasabi pastou.
Dobrou chuť!