Příprava
Kýtu rozpůlíme na dva stejné kusy. Maso důkladně očistíme ubrouskem od krve, aby se nám nezkazilo. Abychom jsme se vší krve opravdu zbavili, tak na maso ještě zatlačíme, aby z něj přebytečná krev vytekla a znovu ho očistíme. Pokud v mase zůstala chrupavka, tak ji vykrojíme. Dno skleněné nebo plastové mísy zasypeme 1 cm až 2 cm vysokou vrstvou soli, na kterou položíme maso a zasypeme ho zbytkem soli. Zkontroluje, zda je maso v soli obalené celé a ničeho se nedotýká. Mísu s masem necháme 3 až 5 dnů v lednici. Po 3 až 5 dnech maso vyndáme z lednice, polijeme ho řádně octem, aby se na něm nemnožily bakterie. V mase uděláme díru na provázek. Dále smícháme sádlo s pepřem a maso v tom celé obalíme, abychom zpomalili proces sušení a získali tím typickou chuť Prosciutta. Maso zavěsíme na hák a dáme na 3 měsíce do lednice. Po třech měsících maso vyndáme a očistíme ho od sádla, ve kterém bylo celou dobu obalené. Prosciutto máme hotové, můžeme ho rovnou krájet a konzumovat.
Dobrou chuť!