Řízek
Vepřové maso
Sůl
Pepř
Hladká mouka
Vejce
Strouhanka Panko
Omáčka Tonkatsu
120 g kečupu
1 lžíce ústřicové omáčky
3 lžíce worchesterové omáčky
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce sladkého vína
2 stroužky drceného česneku
Pomůcky: zjemňovač na maso, hrnec, teploměr, chladící mřížka
Příprava
Řízek
Maso zpracujeme zjemňovačem z obou stran. Maso opepříme a osolíme. Maso obalíme nejdříve v hladké mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance Panko. Smažíme ve slunečnicovém oleji, který by měl mít teplotu cca 170ºC. Řízek smažíme z jedné strany 2 minuty, pak ho otočíme a smažíme z druhé strany také 2 minuty.
Omáčka Tonkatsu
Česnek a zázvor rozdrtíme, přilijeme víno a přidáme třtinový cukr. Zamícháme. Přidáme postupně ostatní ingredience a řádně zamícháme.