3 kg falešné své svíčkové nebo vysokého roštěnce
Sůl
Směs na obalení masa na italský způsob
2 lžíce pepře
3 lžíce tymiánu
1/2 lžíce soli
1 lžíce papriky
Směs na obalení masa na arménský způsob
1/2 lžíce čerstvé papriky
10 stroužků česneku
2 lžíce pískavice (řecké seno)
1,5 lžíce římského kmínu
1/4 lžíce kajen papriky
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce koriandru
2 lžíce vody
1/2 lžíce soli
Příprava
Maso nejdříve zbavíme blan a sádla. Pekáč vyložíme silikonovou podložkou a na ní dáme sůl, ve které obalíme maso. Pekáč s masem zabalíme do streč fólie a zatěžkáme cihlou a necháme 2 dny v lednici. Po dvou dnech vylijeme šťávu, kterou maso pustilo. Obalíme ho v nové soli, zabalíme opět do streč fólie a dáme do lednice. Po dvou dnech proces opakujeme. Po 6 dnech maso naložené v soli opláchneme ve studené vodě a vinném octu a maso zavěsíme na 24 hodin do lednice. Mezitím si připravíme z výše uvedených ingerdiencií směsi na obalení masa. Maso v nich důkladně obalíme ze všech stran a směs nám na mase musí vytvořit 1/2 cm kůrku. Takto obalené maso necháme sušit 3 týdny v lednici.
Finální servírování
Maso servírujeme s chlebem, pivem a bylinkovým máslem.