varte s majklem

Špagety Carbonara

Ingredience

Špagety

500 g. špaget

5 žloutků

150 g. guanciale

150 g. sýru Pecorino nebo Parmazánu

1 lžička pepře

Guanciale

Vepřové laloky

Mořská sůl

Cukr krystal

Čerstvý tymián

Bobkové listy

Mletý pepř

Česnekový granulát

Mletý římský kmín

 

 

Špagety Carbonara

Postup přípravy receptu

Příprava

Špagety

Do 1 litru vody dáme 10 gr. soli a chvíli vaříme. Do vroucí vody pak dáme špagety. Vaříme na způsob all dente.

Guanciale

Dáme všechny ingedience do jedné mísy a dobře promícháme. Solnou směs dáme do skleněné nádoby a obalíme v ní maso. Zkontrolujeme, zda máme sůl všude.

Omáčka

Na pánvi osmažíme na malé kousky nakrájené Guanciale. Na žloutky přidáme 2 nebo 3 lžíce sýra. Mícháme, dokud nevytvoříme omáčku. Mezitím vyndáme z pánve dozlatova opečené Guanciale  Na pánev přilijeme vodu ze špaget a dáme na ní horké špagety a přilijeme půlku směsi z vajec a sýru a mícháme. Postupně přidáme další polovinu směsi a opět mícháme. Na závěr přidáme vlažné Guanciale  a pepř. Vše řádně promícháme. Přikryjeme potravinářskou fólií a zatížíme. Dáme na 24 hodin do lednice. Po 24 hodinách vylijeme šťávu, kterou maso pustilo a přidáme solnou směs. Zabalíme potravinářskou fólií a zatížíme. Dáme do ledničky. Proces 3. den zopakujeme. 4. den maso omyjeme ve studené vodě a poté ve vinném octu. Osušíme ho a opepříme. Dáme maso na háky a necháme ho zavěšené 3 týdny v lednici. Po třech týdnech jsou guanciale hotové.