Želatina
100 ml sladkého vína
3 g. želetiny
Paštika
500 g. kuřecích jater
250 g. másla
1 stroužek česneku 1 cibule
100 ml šlehačky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
25 ml koňaku
25 ml pomerančového likéru
Na dochucení
2 lžice brusinek
2 lžíce zeleného pepře
Pistácie nebo vlašské ořechy
Příprava
Želatina
Víno a želatinu dáme do hrnce. Až se začne želatina vařit, budeme flambovat, aby se vypařil alkohol.
Paštika
V jedné pánvi rozpustíme máslo. Ve druhé pánvi ohřejeme šlehačku. Do třetí pánve dáme máslo a slunečnicový olej. Pánev rožhavíme a přidáme játra. Játra děláme cca 2 minuty, aby získala hnědý odstín a uvnitř zůstala růžová. Přidáme česnek a cibuli. Nakonec vše osolíme a opepříme. Přilijeme koňak a pomerančový likér. Opět flambujeme, aby sevypařil alkohol. Vše rozmixujeme. Nakonec přidáme rozpuštěné máslo a přilijeme ohřátou šlehačku.
Finální příprava
Paštiku nandáme do skleniček. Přidáme k ní dle chuti pistácie, brusinky, nebo zelený pepř. Navrch nalijeme želetinu. Dáme ztuhnout do lednice. A máme hotovo.