Pralinky
Tmavá čokoláda (min. 55%)
Karamelová náplň
80 g. cukru krystal
100 ml šlehačky
40 g. másla
1 g. soli
Nugátová náplň
80 g. nugátu
80 g. tmavé čokolády
100 ml. šlehačky
Ovocná náplň
200 g. malin (mražene, čerstvé)
100 g. cukru krystal
1 lžíce citronu
100 g. bílé čokolády
30 ml šlehačky
Příprava
Náplň slaný karamel
V pánvi uvaříme šlehačku. Do druhé pánve dáme cukr a děláme ho na střední teplotu. Až se začne tvořit karamel, zamícháme jím a přidáme máslo. Až se máslo rozpustí přidáme šlehačku. Teplotu přepneme na minimum a děláme ještě 2 minuty. Až karamel získá světle hnědou barvu, přidáme sůl a vypneme plotnu. Náplň přendáme do jiné misky.
Nugátová náplň
Uvaříme šlehačku. Nakrájíme nugát a vše smícháme dohromady.
Ovocná náplň
Rozmixujeme maliny a přidáme citron. Maliny vaříme. Nakonec přidáme bílou čokoládu a šlehačku. Necháme ji zhoustnout.
Čokoláda
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Ideální teplota čokolády, aby se s ní dobře pracovalo, je 32°C.
Finální příprava
Čokoládu nalijeme do formy. Formu překlopíme a necháme čokoládu vykapat. Zbytek čokolády necháme ve formě a dáme ji do ledničky. Na vychladlou čokoládu vrstvíme náplně. Vykapanou čokoládu dáme znovu do vodní lázně, aby měla teplotu 32°C. Čokoládu navrstvíme na náplně. Necháme vše ztuhnout a pak pralinky vyklopíme a dáme do košíčků.
Formu na pralinky, košíčky na pralinky, chladící mřížku, silikonovou podložku, špachtli a stěrku můžete zakoupit na eshop.vartesmajklem.cz