Pro 4 osoby
Knedlíky
225 g. hladké mouky
225 g. másla
5 malých vajec
215 g. štiky
Omáčka
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule
1 lžíce rajčatového protlaku
250 ml smetany
300 ml bílého vína
30 ml koňaku
Sůl, pepř
6 velkých nebo 12 malých krevet
Příprava
Knedlíky
Do hrnce dáme mléko a máslo a až se to začne vařit, přidáme mouku a mícháme, dokud se nám těsto nepřestane lepit k hrnci. Těsto z hrnce vyklopíme a rozprostřeme jej do obdelníkové placky a necháme vychladnout. Než nám těsto vychladne vykostíme rybu a rozdrtíme jí v mixéru. Do mixéru k rybě přidáme vychladlé těsto, vejce a 175 g. rozpuštěného másla a vše pořádně rozmixujeme. Ze vzniklého těsta si vytvarujeme knedlíky a vaříme 10 minut z každé strany.
Omáčka
Do hrnce nalijeme vodu, přilijeme bílé víno a přidáme na kousky nakrájenou cibuli a krevety. Vaříme cca 10 minut, dokud krevety nezískají oranžový nádech. Vznikne nám vývar, který přecedíme. Krevety a cibulku zatím nepoužijeme a dáme je stranou. Do hrnce dáme olej, máslo a až to zezlatne přidáme mouku a mícháme. Vznikne nám jíška. Pomalu přidáme k jíšce vývar, cibulku z vývaru,smetanu a rajčatový protlak. Vše rozdrtíme v mixéru. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a vrátíme na plotnu a přidáme krevety z vývaru.
Finální příprava
Knedlíky dáme na pekáč a přelijeme je omáčkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut.