5 porcí
5 lilků
800 g hovězího libového masa
500 g pasírovaných rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
2 kuličky mozzarely
1 cibule
2 stroužky česneku
10 velkých žampiónů
1/2 lžíce soli a pepře
1 lžíce saturejky (můžeme nahradit sušeným tymiánem)
10 lžic strouhaného parmazánu
20 listů bazalky
100 ml extra panenského olivového oleje
100 ml červeného vína
Příprava
Lilky
Lilky si omyjeme a překrojíme na poloviny. V jejich dužinách vytvoříme mřížku. Do misky nalijeme olivový olej, přidáme sušený tymián (saturejku) a sůl. Touto směsí lilky potřeme a dáme péct do 200ºC předehřáté trouby na cca 40 minut.
Masová směs
Žampióny rozkrájíme na větší kousky. Česnek utřeme se solí. Cibuli rozmixujeme. Maso smažíme na rozpáleném slunečničovém oleji. Osolíme a opepříme ho. Přidáme žampióny, cibuli, čenek, víno, rajčatový protlak a pasírovaná rajčata. Vaříme asi 10 minut.
Chléb k servírování
Chléb potřeme směsí, kterou jsme potírali lilky a dáme osmahnout na pánvi.
Finální příprava
Lilky vyndáme z trouby a plníme je masovou směsí. Navrch přidáme mozzarelu a strouhaný parmazán. Necháme zapéct asi 4 minuty, aby sýr udělal krustu. Servírujeme s chlebem.