varte s majklem

Pět nejlepších omáček k masu

Ingredience

1.BBQ omáčka

4 lžíce vinného octa

4 lžíce uzené papriky

6 stroužků česneku

3 lžíce hnědého cukru

1 lžíce chilli papriky

3 lžíce sojové omáčky

75 ml ananasového džusu

350 gr. kečupu

2 větvičky čerstvého oregana

500 ml bílého vína

1 lžicka pepře

 Sůl

2. Sladkokyselá omáčka

3 lžíce meruňkové marmelády

Půl stroužku česneku

3 lžíce vinného octa

 1 lžíce sójové omáčky

½ lžíce škrobu

2 lžíce vody

½ lžíce hořčice

¼ lžičky soli

3. Medovo hořčičná omáčka

4 lžíce majonézy

2 lžíce medu

2 lžíce kremžské hořčice

1/2 lžičky vinného octa

 1 lžička cayun papriky

Štáva z půlky citronu

1 lžička soli

 1 lžíce americké hořčice

4. Chimichurri omáčka

12 snítek čerstvé petrželky

1 malá chilli paprička

3 stroužky česneku

1 lžíce oregana

3 lžíce vinného octa

Pepř

1 lžička soli

100 ml extra panenského olivového oleje

5. havajská omáčka

150 ml jakékoliv sladkokyselé omáčky

5 koleček ananasu

2 lžíce ananasové šťávy

1 jalapeño paprička

2 stroužky česneku

 

 

 

Pět nejlepších omáček k masu

Postup přípravy receptu

Příprava

1.BBQ omáčka

Příprava je velice jednoduchá. Všechny ingredience dáme do jednoho hrnce a vaříme, dokud se nerozpustí. Pak omáčku odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Vychladlou omáčku nalejeme do nádoby s víkem a dáme do lednice, kde dlouho vydrží.

2. Sladkokyselá omáčka

Nejdříve rozdrtíme česnek, dále škrob vysypeme do vody a mícháme, dokud se škrob nerozpustí. Všechny ingredience nakonec dáme dohromady do jednoho hrnce a necháme chvilku vařit. Omáčku sundáme z plotny a přelijeme do misky.

3. Medovo hořčičná omáčka

Všechny přísady smícháme dohromady a můžeme konzumovat.

4. Chimichurri omáčka

Příprava je opět velmi jednoduchá. Všechny ingredience rozmixujeme v mixéru a omáčka je hotová.

5. havajská omáčka

Ananas a papričku nakrájíme na malé kousky, přilijeme ananasovou šťávu a přidáme česnek, který nejdříve rozdrtíme. Nakonec nalijeme sladkokyselou omáčku a vše rozmixujeme v mixéru a můžeme podávat.