4 bagety
Těsto
500 g hladké mouky
300 ml vody
1 lžíce cukru
1 čajová lžička mořské soli
40 g čerstvých kvasnic
Marináda
Steaky z vepřové krkovice
6 velkých lžic Fish sauce (rybí omáčka)
2 velké lžíce Dark Soya sauce
1 velká lžíce medu
1 limetka
2 stroužky česneku (rozdrcené)
1 malá cibule (nebo bílá část od 2 zelených cibulí) (rozdrcené)
1 lžička čerstvě mletého pepře
Příprava
Bagety
Nejprve si připravíme těsto na bagety. Ze všeho nejdříve si připravíme kvásek: rozdrcené kvasnice zalijeme trochou vody a špetkou cukru, promícháme a necháme chvilku kvasit. Kvásek pak přidáme do mouky a do zbytku ingrediencí. Necháme odpočívat těsto, aby vykynulo. Po vykynutí tvarujeme bagety a necháme je upéci v troubě. Více ve videonávodu.
Marináda
Připravíme si marinádu. Všechno smícháme dohromady v jedné misce, do které následně dáme nakrájené maso. Necháme odpočinout. Poté smažíme v rozpáleném oleji a postupně vyndaváme maso z marinády a vkládáme na pánev :)
A máme hotovo. Teď už jenom stačí hotové bagetky rozříznout na dvě půlky a plnit masem a zeleninou, kterou máme rádi. Můžete se nechat inspirovat mou variantou.
Dobrou chuť !!!