Příprava
Vzpomínám, jak moje babička sušila rajčata v létě a pak je používala v různých pokrmech. Z důvodu omezení počasí vždycky čekám na 3 horké dny v létě, abych mohl sluncem vysušit rajčata. Teplota musí být nad 30°C a v ideálním případě na 3 dny (3 dny nemusí být po sobě). V noci dávám rajčata dovnitř, protože přes noc by byly vlhká.
Nakrájíme rajčata na 4 plátky, jak je uvedeno ve videu, a položíme je na plech. Pak je osolíme, a dáme je na slunce.
Ze 2 kg čerstvých rajčat byste měli očekávat cca 100 g sušených rajčat.
Chcete-li zachovat sušená rajčata, stačí je dát sáčku a do mrazáku (anglicky se to jmenuje zip lock sáček) a odstraňte vzduch ze sáčku.
Pokud nemáte trpělivost se sluncem sušenými rajčaty, můžete je dát do trouby na 65°C přes noc nebo můžete také použít sušičku na ovoce, pokud ji máte doma.
Dobrou Chuť!