Pomerančová omáčka
50 g cukru krystal
100 ml vinný ocet
Šťáva ze 2 pomerančů
250 ml kachního vývaru
Tymián
Víno
Sójová omáčka
Mrkev
Cibule
Bobkový list
Med
Česnek
1 pomeranč pro krájení
Sůl podle chuti
Dobrou chuť !
Příprava
Kachna
Kachnu naporcujeme. Prsa a stehna vykostíme a zatím je nepoužijeme. Ze zbytku masa si uvaříme nejlépe v papiňáku vývar.
Vývar
Do papiňáku dáme zbytek kachny a zalijeme vodou. Vývar ochutíme mrkví, cibulí, bobkovým listem a vaříme.
Marináda
V kastrůlku ohřejeme víno, které nalijeme do skleněné misky. Postupně přidáváme med, utřený česnek, tymián a šťávu z citrónu. Nakonec přidáme sójovou omáčku. Osolíme, opepříme a máme hotovo.
Pomerančová omáčka
Do hrnce si dáme cukr a necháme zkaramelizovat na mírném ohni. Na zkramelizovaný cukr přidáme ocet a nadrcený pomeranč bez slupky. Pomalu přidáváme pár naběraček vývaru. Posledními přidanými ingrediencemi bude škrob s likérem a celou omáčku zamícháme. Na závěr přidáme kousky pomeranče a vložíme do hrnce, zamícháme a sundáme z plotny.
Finální připrava
Vezmeme nějaký uzavíratelný pytlík, do kterého nalijeme připravenou a vložíme kachní prsa a stehna. Obsah pytlíku rádně protřepeme, aby se nám vše lépe spojilo. (Ideální je nechat marinovat přes noc). Vše vylijeme z pytlíku do pekáče. Kachní prsa ale z pekáče vyndáme. Pekáč přikryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme 1hodinu. Po hodině přidáme brambory, přilijeme vývar a pečeme další 1 hodinu. Na kachních prsách vytvoříme mřížku, osmahneme je na pánvi a na posledních 15 minut pečení je přidáme na pekáč. Celkem tedy pečeme 2hodiny a 15minut. Po upečení vyndáme a servírujeme s pomerančovou omáčkou .
Dobrou chuť !!!