varte s majklem

Italské PANINY

Ingredience

Chléb focaccia

600 g hladké mouky

100 g krupice mouky

250 g teplé vody

20 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného droždí)

6 lžic bílého jogurtu

6 lžic extra panenského olivového oleje

6 lžic nasekaných čerstvých listů rozmarýnu

1 polévková lžíce krystalového cukru

15 g soli

Doplňování těsně před pečením

4 lžíce extra panenského olivového oleje

1 čajová lžička hrubé mořské soli

 Pesto

200g lístků bazalky

5 stroužků česneku

40 g piniových oříšků

300 ml extra panenského olivového oleje

50 g strouhaného sýra parmesean

50 g strouhaného sýra pecorino

1 čajová lžička mořské soli

Italské PANINY

Postup přípravy receptu

Příprava

Chléb focaccia

Připravíme si misku, do které si dáme rozdrcené kvasnice s cukrem a nalijeme půlku vody, až se rozpustí cukr a kvasnice. Přidáme lžíci mouky a zamícháme. Přikryjeme a dáme vykvasit na pět minut do trouby na 40 stupňů. Mezitím si vezmeme další misku, do které si dáme mouku, krupici,sůl a rozmarýn a zamícháme, poté přidáme jogurt, vodu a olivový olej. Pořádně zamícháme. Vyndáme si vykvašené kvasnice a přidáme společně do mísy a opět zamícháme, mouku přidáváme postupně. Hotové těsto zpracujeme na pracovní ploše, tak aby nelepilo a bylo krásně nadýchané. Vrátíme do misky a přikryjeme streč fólií a necháme zase kynout na 40 minut, aby se nám těsto zdvojnásobilo . Pak už jenom dáme na pekáč a necháme ho odpočinout 40 minut. Vezmeme si sůl a tím posypeme těsto na pekáči a na závěr pokapeme olivovým olejem. Pečeme v troubě 30 až 40 minut na 180 stupňů. Můžeme si i připravit výborné dipy . Více najdete ve videonávodu.

odkaz na chléb focaccia

https://www.youtube.com/watch?v=5xbFURPwEnI

odkaz na pesto

https://www.youtube.com/watch?v=Bi1CKMyXZ5o

odkaz na sušená rajčata

https://www.youtube.com/watch?v=Bovws_y2tF4

odkaz na domácí mozzarelu

https://www.youtube.com/watch?v=-rbta15j3r0

1. Panino di prosciutto e Parmigiano

Focaccia chléb, Pršut (prosciutto), provolone sýr, parmazán sýr, pesto rosso, rukola, extra panenský olivový olej

2. Panino di ricotta di Pecora (nebo formaggio freska pecorino)

Focaccia chléb, sušená rajčata, čerstvé listy bazalky, kapary, balsamikový krém, čerstvě mletý pepř, extra panenský olivový olej, měkký ovčí sýr 

3. Panino caprese 

Focaccia chléb, sýr mozzarella, velká rajčata, zelené pesto, čerstvé listy bazalky

 

Buon Appetito!