varte s majklem

Studená španělská polévka

Ingredience

 Pro 4 osoby

8 velkých rajčat (zralá rajčata)

1 okurka

1 červená paprika

1/2 zelené papriky

1 cibule

3 stroužky česneku

100 ml studené vody

1 lžíce mořské soli

50 ml extra panenského olivového oleje

5 lžic vinného octa (dodá polévce chuť)

2 buchty střední velikosti (staré 1 nebo 2 dny)

Studená španělská polévka

Postup přípravy receptu

Příprava

Zeleninu a bylinky nakrájíme na malé kousky. Do mixéru nalijeme vodu a olivový olej a přidáme nakrájenou zeleninu a bylinky. Vše rozmixujeme. Přidáme chéb nakrájený na kostičky a dle chuti osolíme a opepříme. Vše znovu rozmixujeme. Dáme vychladit na 2 hodiny do lednice. Servírujeme s čerstvou bagetou.