Maso a nátěr/nádivka
4 až 5 kg vepřového bůčku bez kosti a s kůží
5 lžic strouhaného parmazánu
2 lžíce uzené papriky
2 lžíce česnekového granulátu
1 až 2 lžíce soli
40 listů čerstvé bazalky
20 plátků sušeného rajčete
1 lžíce čili papričky
Whisky BBQ omáčka
60 ml whisky
350 ml kečupu
2 lžíce uzené papriky
2 lžíce Worcesterové omáčky
6 lžic třtinového cukru
100 ml jablečného octa
1 velká nastrouhaná cibule
3 stroužky rozdrceného česneku
1 lžička čerstvě namletého pepře
1/2 lžičky soli
Příprava
Připravíme si bůček, který budeme rolovat po délce, aby byl bůček rychleji hotový. Odstraníme nožem bůček od kůže. Připravíme si nátěr. Parmazán, česnek, uzenou papriku s trochou čili papričky smícháme v jedné misce . Bůček si lehce posolíme, né moc. Naneseme na bůček nátěr, který jsme si připravili v misce. Na to klademe sušená rajčata a bazalku, opatrně rolujeme do rolády , Roládu pak svážeme provázkem, aby nám držela pohromadě. Dáme na gril. Mezi tím co se nám roláda griluje, uděláme si BBQ omáčku. Nastrouháme si cibuli a česnek. Dáme do hrnce společně s whisky, kečupem, uzenou paprikou, worcestrovou omáčkou, třtinovým cukrem ,jablečným octem, pepřem a solí -15minut povaříme v hrnci na mírném ohni. Pak pouze touto omáčkou potíráme postupně roládu.
Dobrou chuť!!!