varte s majklem

Jehněčí kýta s bramborami

Ingredience

2,5 kg jehněčí kýty
8 lžící extra panenského olivového oleje
8 stroužků česneku
8 polévkových lžic melasy z granátového jablka (nebo balsamického krému)
4 větvičky z čerstvého rozmarýnu (nebo jedna lžíce domácího rozmarýnového rozemletý)
4 větvičky čerstvého tymiánu (nebo 1 polévková lžíce domácího tymiánu rozemletý)
1 polévková lžíce mořské soli
1 lžíce čerstvě mletého pepře

Jehněčí kýta s bramborami

Postup přípravy receptu

Příprava

Ukáži vám v tomto receptu a zároveň v mém podrobném videonávodu,  jak udělat perfektní jehněčí pečeni. Recept pochází ze středomořské kuchyně a je starý tisíce let. Nejlepší na tomto receptu je marnáda, která dopomůže k  dokonalé chuti jehněčího.

Připravíme si misku, do které dáme všechny ingredience. Vytvoříme tak marinádu , kterou budeme potírat jehněčí maso. Pečeme přikryté při teplotě 180 ° C po dobu 1 hodiny a během pečení maso postupně otáčíme a natíráme. Pečeme do té doby, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne následujících teplot:

55 ° C pro středně pečené vzácné maso

60 ° C pro středně pečené maso
70 ° C pro dobře upečené maso

Jako příloha k tomuto masu se skvěle hodí brambory a nebo i osmažená mrkev :)

 Dobrou chuť!!!