varte s majklem

Masový koláč

Ingredience

Masová směs
500 g mletého hovězího masa
200 g anglické slaniny
2 zelené cibule
2 bílé cibule
2 mrkve
1 cuketa (dle výběru)
2 lžíce hladké mouky
200 ml hovězího vývaru,
sůl a pepř

Bramborová směs
700 g brambor
2 lžíce kysané smetany
150 g strouhaného sýra (Eidam nebo Gouda)

Masový koláč

Postup přípravy receptu

Příprava

Masová směs

Vezmeme si pánev na kterou si dáme olej a na něm  usmažíme do zlatova  mleté maso. K němu  přidáme nakrájenou slaninu. Stále smažíme. Přidáme dvě vrchovaté lžíce mouky, aby nám zahustila konzistenci masové směsi. Přidáme mrkev, bílou cibuli a zelenou cibuli. Povaříme, prosmažíme a na závěr nalijeme hovězí vývar a  tím je hotovo a můžeme plnit.

 Bramborová směs

 Nejprve začneme tím , že si uvaříme brambory ve šlupce. Po uvaření šlupku můžeme oloupat. V hrnci brambory rovnou rozšťoucháme, do nich přidáme rozdrcený česnek, kysanou smetanu a nastrouhaný sýr. Vše pořádně rozšťoucháme a zamícháme. Máme hotovou směs .

Důležitým a posledním krokem je, že si vezmeme třeba zapékací misku, do které umístíme masovou směs. Poté směs navrstvíme směsí brambor, řádně uhladíme, posypeme na povrchu strouhaným sýrem a dáme zapéci na 220C po dobu 20 až 25minut. A je hotovo :)

Dobrou chuť!!!