varte s majklem

GYOZA Japonské plněné taštičky

Ingredience

Směs

300g předem uvařeného čínského zelí

500g vepřového mletého masa

300g malých krevet

3 zelené cibule

10 lístků šnitlíku

Česnek 

Zázvor

3 lžíce slunečnicového oleje 

3 lžíce japonské sójové omáčky

Pepř

Taštičky

500 g hladké mouky

350 ml teplé vody

3 lžíce oleje

GYOZA Japonské plněné taštičky

Postup přípravy receptu

Příprava

Masová směs

Nejprve začneme tím, že si připravíme misku, do které si dáme krevety, vepřové maso, zelenou cibulku, čínské zelí, utřený česnek a zbytek koření. Dále přidáme po třech lžicích sóji  a olej . Všechno pořádně promícháme.

Taštičky

Na taštičky budeme potřebovat mouku, vodu a olej. Vše smícháme a těsto pořádně uhněteme rukama, pak si vyválíme šišku, ze které si postupně budeme odkrajovat kousky, které následně vyválíme na placičku.  Tloušťka vyválené placky by měla být 0,5mm a z té zase vykrajujeme vykrajovátkem kolečka, pak už pouze plníme směsí, kterou jsme si už připravili :)

Když máme hotovo, tak nejprve smažíme taštičky na pánvi s olejem z obou stran a následně přilijeme do pánve na taštičky horkou vodu .

Dobrou chuť !!