300 g kolínek (těstoviny)
1 velká lžíce hladké mouky
1 velká lžíce másla
375 ml mléka
250 g sýru čedar (strouhaný nebo ho nakrájíme na malé kousky)
Postup
Stejně jako většina studentů, kteří nemají tolik času na vaření, tak i Majkl jedl při svém studiu alespoň jednou týdně Mac & Cheese (makaroni se sýrem). Existují hotové balení Mac & Cheese, které si můžete koupit v supermarketech, ale je mnohem chutnější a zdravější vytvořit si svůj vlastní Mac & Cheese. Recept trvá pouhých 10 minut od začátku až do konce.
Do hrnce přidáme vodu a necháme ji vařit. Jakmile se voda začne vařit, přidáme kolínka a mícháme. Teplotu nastavíme na střední stupeň a kolínka vaříme tak dlouho, až budou "al-dente". Do té doby, si na pánvi rozehřejeme máslo, jakmile se máslo rozpustí, přidáme mouku a důkladně promícháme. Jakmile je směs světle zlatá, přidáme mléko a mícháme. Přidáte-li studené mléko, pak se hrudky rozpustí. Jakmile se tato omáčka začne vařit, přidáme po várkách strouhaný sýr. Mícháme omáčku, dokud se v ní sýr nerozpustí. Jakmile jsou kolínka al-dente, vylijeme vodu a přidáme kolínka do hrnce s omáčkou. Přidáme sůl a pepř podle chuti. Můžeme servírovat Mac & Cheese se salátem.
Dobrou chuť!