2,5 kg jehněčí kýty
8 lžící extra panenského olivového oleje
8 stroužků česneku
8 polévkových lžic melasy z granátového jablka (nebo balsamického krému)
4 větvičky z čerstvého rozmarýnu (nebo jedna lžíce domácího rozmarýnového rozemletý)
4 větvičky čerstvého tymiánu (nebo 1 polévková lžíce domácího tymiánu rozemletý)
1 polévková lžíce mořské soli
1 lžíce čerstvě mletého pepře
Příprava
Ukáži vám v tomto receptu a zároveň v mém podrobném videonávodu, jak udělat perfektní jehněčí pečeni. Recept pochází ze středomořské kuchyně a je starý tisíce let. Nejlepší na tomto receptu je marnáda, která dopomůže k dokonalé chuti jehněčího.
Připravíme si misku, do které dáme všechny ingredience. Vytvoříme tak marinádu , kterou budeme potírat jehněčí maso. Pečeme přikryté při teplotě 180 ° C po dobu 1 hodiny a během pečení maso postupně otáčíme a natíráme. Pečeme do té doby, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne následujících teplot:
55 ° C pro středně pečené vzácné maso
60 ° C pro středně pečené maso
70 ° C pro dobře upečené maso
Jako příloha k tomuto masu se skvěle hodí brambory a nebo i osmažená mrkev :)
Dobrou chuť!!!