KORPUS
250 g hladké mouky
250 g cukru krystal
125 g másla (pokojová teplota)
2 vejce
1/2 lžičky soli
1 lžička vanilkový extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru
250 ml podmáslí
1 lžíce octa
1 lžička jedlé sody
KRÉM
250 g mascarpone
200 g cukru moučka
200 ml šlehačky
Potravinářské barvivo
Příprava
KORPUS
V první misce 1 zamícháme mouku a sůl. Ve druhé misce zamícháme změklé máslo šleháme s cukrem, za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém. Pak přidáme podmáslí, zamícháme misky 1+2 jako poslední, zamícháme ocet a přidáme jedlou sodu. Dáme do trouby na 175°C na 35 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený
KRÉM
Ušleháme studenou šlehačku do tuha. Pak přidáme marscarpone a cukr a šleháme 20 sekund. Přidáme potravinářské barvivo.
Finální příprava
Rozpůlíme korpus na 2 díly a vymodelujeme králíka a použijeme na něj marshmallows, jelly beans, pendreky, žvýkačky. Pro přípravu dortového vajíčka použijeme skleněnou kulatou mísu na pečení (odolná vysokým teplotám). Množství na 1 králíka je stejné množství jako pro výrobu 1 dortového vajíčka.
Majkl Vám přeje hezkou zábavu !!!!