varte s majklem

Pečená šunka na medu

Ingredience

10 kg šunky

Cukr

Med

Víno

Balzamikový olej 

Ananas

Koktejlové třešně

Pečená šunka na medu

Postup přípravy receptu

Postup

Ukáži Vám, jak vytvořit úžasnou večeři s pětihvězdičkovou prezentací pro vaše hosty. Tento recept je ideální pro oslavy.

Marináda
Nejprve si vezmeme hrnec, do kterého si dáme cukr a přivedeme ho k varu. Až  cukr začne karamelizovat, tak k němu postupně přidáváme Porto víno, balzamikový ocet a med. 
Šunka
Kůži  šunky nařízneme do 3 cm kosočtverce (neříznout do masa). Podléváme připravenou marinádou, přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby na 170 C a pečeme 25 minut z každé strany  (10 kg šunky se má péct cca 4 hod) .
Vyndáme z trouby, sundáme alobal, natřeme opět marinádou, přidáme ananasové plátky a koktejlové (Maraschino) třešně. Vrátíme zpět do trouby na teplotu  220 ° C po dobu 30 minut.
Podáváme se sladkými bramborami (batata) a brusinkovou omáčkou, křenovou omáčkou, a / nebo česnekovou omáčkou.

Dobrou chuť!!!