Masové kuličky
1 kg mletého masa (hovězí, vepřové, krůtí ... dle vás)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
4 lžíce strouhanky
4 lžíce strouhaného Parmigiano Reggiano
Čerstvé bylinky (Majkl miluje použít do masových kuliček saturajku, protože jim dodá skutečnou středomořskou chuť)
2 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř
Rajčatová omáčka
1 litr rajčatového puree nebo můžeme uvařit vlastní rajčatovou omáčku ze svých rajčat. ( 4 kg rajčat, abychom měli 1 litr rajčatové omáčky).
2 cibule
4 stroužky česneku
Větvička čerstvé saturejky
Větvička čerstvého rozmarýnu
Sůl a pepř (někteří lidé mají radši rajčatovou omáčkou sladší, můžeme tedy přidat jednu lžíci hnědého cukru).
Špagety z dýně
1,5 kg špagetové dýně (pro 4 osoby)
Příprava
Masové kuličky
Smícháme všechny ingredience dohromady a tvoříme kuličky o průměru 4,5 cm. Kuličky dáme na plech a pečeme cca 15 - 20 minut v troubě.
Špagety z dýně
Špagetovou dýni rozpůlíme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Zabalíme dýni do alobalu a dáme do trouby na 175°C na cca 1 hodinu. Vyndáme špagetovou dýni z trouby a za pomoci vidličky zkontrolujeme, jestli je dýně upečená. Nakonec vidličkou vyškrabeme z dýně špagety.
Rajčatová omáčka
Jemně osmažíme cibulku na pánvi a přidáme všechny ostatní ingredience. Jakmile se omáčka začne vařit, snížíme teplotu na minimum. Upečené masové kuličky dáme do omáčky na 5 až 10 minut.
Servírujeme s čerstvě nastrouhaným parmazánem a čerstvými listy z bazalky.
Bon Appetito!