varte s majklem

Vietnamské jarní závitky

Ingredience

Rýžový papír

Rýžové nudle vermicelli

½ kg krevet (nebo jestli preferujete kuřecí maso nebo tofu, je to podle Vaší chuti)

Vietnamci šunka (nebo bůček podle mého)

Fazolové klíčky nebo mungo fazole

Okurka

Zelený list salátu

Máta

Koriandr

Pažitka nebo zelená cibule

Omáčka s Hoisin sauce

3 lžíce hoisin omáčky

1 lžíce krémového arašídového másla

1 lžíce cukru, kterou rozpustíme v 70 ml velmi teplé vody

3 stroužky nasekaného česneku nasekané arašídy na ozdobu

Omáčka s fish sauce:

3 lžíce cukru rozpuštěné v 70 ml velmi horké vody

2 lžíce rybí omáčky (fish sauce)

Šťáva z 1 limety

3 stroužky nasekaného česneku

1 lžička sriracha pálivé omáčky

 Vietnamské jarní závitky

Postup přípravy receptu