Tacos
Mleté maso připravené na způsob tacos
Pico de Gallo salsa Guacamole
Zakysaná smetana
Strouhaný salát
Strouhaný sýr čedar
Maso pro tacos
1/2 kg libového mletého hovězího
2 lžíce rostliného oleje na smažení masa
1 cibule strouhané nebo nakrájené na malé kousky
3 stroužky česneku
1 tablesoon chilli prášek
1/2 lžíce kmínu
1/2 lžíce sušeného koriandru
1/2 lžíce oregana
1/4 lžíce kajenského pepře
Sůl podle chuti
2 zralá rajčata nakrájená na malé kousky
80 ml domácí hovězí vývar
1 lžíce octa
1/2 lžíce cukru
Příprava
Maso
Osmažíme si maso, do kterého přidáme všechny ingredience a vaříme na mírném ohni po dobu 10 minut.
Pico de Gallo salsa
Na Pico de Gallo salsa budeme potřebovat 4 červená rajčata, 1 čerstvou cibuli 2 papričky jalapeňos, šťávu z 1 limetky, sůl podle chuti. Nakrájíme všechny přísady a promícháme je v misce.
Guacamole
Na přípravu Guacamole budeme potřebovat 3 zralá avokáda, 2 červená, ale tvrdá rajčata, 1/2 cibule nakrájené na malé kousky, 1 stroužek česneku, šťáva z 1 limetky, 1/2 lžíce římského kmínu, 1/4 lžíce kajenského pepře, 1 jalapeno papriku, 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru Všechny potřebné přísady nakrájíme na malé kousky a promícháme.
Finální příprava
Vezmeme jednu skořápku a plníme jí 2 lžícemi připraveného masa,1 lžící Pico de Gallo, polévkovou lžící guacamole, 1/2 lžící kysané smetany a vršek ozdobíme trochou salátu a nastrouhaného čedar sýru.
Dobrou chuť !!!