Složení
500 g vykostěných kuřecích prsou
Bageta nebo ciabatta
Kyselá okurka
Majonéza
Česnek
Sůl
Česneková omáčka na 1 bagetu
2 lžíce majonézy
2 drcené stroužeky česneku
Špetka soli
Marináda
6 lžic olivového oleje
Šťáva z 1 citrónu
4 stroužky česneku
2 lžičky drcené sladké papriky
2 lžičky sušeného oregana
1 lžička skořice
1 lžička soli
1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
Příprava
Všechny přísady na marinádu smícháme dohromady. Kuře si nakrájíme na 1 cm tlusté proužky a přidáme do marinády. Dobře promícháme, přikryjeme fólií a dáme do lednice. Marinované kuře vydrží 1 týden v lednici. Kuře usmažíme na pánvi s 1 lžící rostlinného oleje. Smažíme 1 až 2 minuty z každé strany. Bagetu rozřízneme uprostřed. Vnitřní strany bagety potřeme česnekovou omáčkou. Na omáčku poklademe kyselé okurky a smažené kuřecí stripsy. Bagrtu grilujeme do křupava v kontaktním grilu 2-3 minuty. Dobrou Chuť !!!