Burger (4 velké hamburgery)
500 g hovězího masa gound (max 20% tuku)
50 ml studené vody
1 strouhaná cibule
1 lžíce česnekového prášku (nebo 1 nastrouhaný stroužek česneku)
1 lžička soli
1 lžička pepře
Těsto na pizzu
500 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí
1 lžíce cukru
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce bílého jogurtu
200 ml teplé vody
Příprava
Maso
Do pánve přidáme polévkovou lžíci slunečnicového oleje a dáme na maximální teplotu. Jakmile je pánev horká, rozdělíme si masa na 4 stejné části a tvoříme hamburger. Prstem uděláme dolík ve středu hamburgeru. Zabrání to tomu, aby se hamburger nezmenšil při smažení nebo grilování a také aby se nevytvořil vrcholek masa.
Maso si dáme na rozpálenou pánev a smažíme po dobu 3 až 5 minut z každé strany. Vyndáme z pánve a umístíme na talíř. Přikryjeme maso alobalem.
Finální příprava
Jakmile těsto na pizzu zdvojnásobí svou velikost, tak těsto rozdělíme na čtyři stejné části. Válečkem vytvoříme pizza kruh. Tloušťka by měla být cca 1/2 cm.
Do středu těsta umístíme plátek sýra (čedar, Eidam, gouda...sýr, co preferujete), přidáme plátek cibule, plátek rajčete, 2 plátky předem smažené slaniny, přidáme hamburger, zase slaninu, rajčata, cibuli a sýr. Zavřeme hamburger stejným způsobem jako calzone a odstraníme přebytečné těsto (nezdvojujte vrstvy těsta, protože nebude uvařené zevnitř).
Připravíme si pánev, na kterou dáme olej (asi 4 cm hluboká vrstva oleje), můžeme také použít fritézu. Když máme rozpálený olej, můžeme do něj vkládat pizza kapsu . Smažíme po dobu 1 až 1,5 minuty z každé strany (těsto bude tmavě zlaté).
Servírování
Podáváme se salátem jako přílohou nebo můžete servírovat s cibulovými kroužky, nebo hranolky.
Dobrou chuť!