varte s majklem

Pštrosí vejce z mletého masa

Ingredience

4 osoby:

500 g mletého masa (půl hovězí, půl vepřové) max 20% tuku

4 středně velká vejce

1 lžička majoránky

1 lžička tymiánu

1 lžička šalvěje

1 lžička česnekového granulátu

1 lžička soli

1 lžička pepře

Obal na smažení:

3 lžíce hladké mouky

1 vejce 

1 lžíce studeného mléka

3 lžíce obyčejné strouhanky nebo Panko strouhanky

Rostlinný olej na smažení

Chimichurri omáčka:

5 lžic čerstvé petrželové natě

1 malá cibule

4 stroužky česneku

6 lžic extra panenského olivového oleje

1 lžíce vinného octa

1/2 lžičky soli

1/2 lžičky pepře

1/2 lžičky oregana (volitelně)

Pro recept postupujte podle pokynů ve videu

Dobrou chuť!

 Pštrosí vejce z mletého masa

Postup přípravy receptu