varte s majklem

Quiche plněné hermelínem

Ingredience

48 ks mini quiche
4 vejce
200 ml šlehačky
500 g pórku
200 g Hermelínu nebo sýru Brie 
100 g brusinkového džemu
200 g Gruyere sýra (nebo goudy)
100 g Parmazánu
Listové těsto (2 balíky 275 g) 
Muškátový oříšek
Forma na mini muffiny
Vykrajovací forma

Quiche plněné hermelínem

Postup přípravy receptu

Příprava

Tyto upečené mini quiche (Francouzského původu), které se servíruji teplé i studené, patří mezi ty nejoblíbenější jednohubky a předkrmy v 5 hvězdičkových hotelích a restauracích.
Připravte si reprezentativní a lahodné jednohubky Quiche plněné hermelínem. Rychlé, jednoduché a velice oblíbené na párty. Jsou vynikající avždy s ni sklidíté úspěch!

Připravíme si misku, do které si dáme vejce sůl a pepř, šlehačku. Na pánvi si osmažíme pórek. Ten pak přimícháme do misky s vejci a na závěr přidáme nastrouhaný sýr. Vše pořádně promícháme .

Připravíme si pečící formu na muffiny nebo cupcake. Do té následně klademe vykrojené kolečka z listového těsta a plníme udělanou směsí .Nakonec dáme na vrch nakrájený hermelín a zakápneme brusinkovou omáčkou. Dáme do trouby na 25 minut na 180 stupňů .

Dobrou chuť !!!