Bílé svařené víno
1,5 l ovocného bílého vína (jako je Ryzlink rýnský, Rulandské bílé nebo šedé, Tokaji, Muller Thurgau)
1 pomeranč (nakrájený na kostičky)
1/2 citronu (nakrájený na kostičky)
3 lžíce medu (může být nahrazen třtinovým cukrem)
2 tyčinky skořice
2 hřebíčky
2 zelené kardamony
2 badyány
1 plátek zázvoru
Postup
Smícháme si všechny ingredience v hrnci a vaříme na mírném ohni, dokud teplota nedosáhne 75°C. Poté odstraníme hrnec z plotny, přikryjeme ho a necháme jej odležet na 15 minut. Svařené víno se podává horké. Můžeme si udělat svařené víno i na dva dny, ale musíme si jej vždy ohřát před podáváním. Při vaření svařeného vína,se snažme, aby teplota vína nepřesáhla 78°C, protože alkohol se odpařuje nad 78°C.