varte s majklem

Grilovaná bůčková roláda s nádivkou recept (Porchetta)

Ingredience

 Maso a nátěr/nádivka

4 až 5 kg vepřového bůčku bez kosti a s kůží

5 lžic strouhaného parmazánu

2 lžíce uzené papriky

2 lžíce česnekového granulátu

1 až 2 lžíce soli

40 listů čerstvé bazalky

20 plátků sušeného rajčete

1 lžíce čili papričky 

Whisky BBQ omáčka

60 ml whisky

350 ml kečupu

2 lžíce uzené papriky

2 lžíce Worcesterové omáčky

6 lžic třtinového cukru

100 ml jablečného octa

1 velká nastrouhaná  cibule 

3 stroužky rozdrceného česneku 

1 lžička čerstvě namletého pepře

1/2 lžičky soli

Grilovaná bůčková roláda s nádivkou recept (Porchetta)

Postup přípravy receptu

Příprava

Připravíme si bůček, který budeme rolovat po délce, aby byl bůček rychleji hotový. Odstraníme nožem bůček od kůže. Připravíme si nátěr.  Parmazán, česnek, uzenou papriku s trochou čili papričky smícháme v jedné misce . Bůček si lehce posolíme, né moc. Naneseme na bůček nátěr, který jsme si připravili v misce. Na to klademe sušená rajčata a bazalku, opatrně rolujeme do rolády , Roládu pak svážeme provázkem, aby nám držela pohromadě. Dáme na gril. Mezi tím co se nám roláda griluje, uděláme si BBQ omáčku. Nastrouháme si cibuli a česnek. Dáme do hrnce společně s whisky, kečupem, uzenou paprikou, worcestrovou omáčkou, třtinovým cukrem ,jablečným octem, pepřem a solí -15minut povaříme v hrnci na mírném ohni. Pak pouze touto omáčkou potíráme postupně roládu. 

Dobrou chuť!!!