60 mini bábovek
200 g hladké mouky
75 g cukru krystal
1 velké vejce
1 sáček prášku na pečení
200 ml kyselého podmáslí (lze nahradit mlékem)
100 ml slunečnicového oleje (lze nahradit máslem)
1/2 lžičky soli
Krém Mascarpone:
250 g mascarpone
250 ml šlehačky (cca 35% tuku)
200 g práškového cukru
Citrónová kůra
Příprava
Začneme tím, že si do jedné misky dáme vejce, cukr krystal, zamícháme až se nám cukr rozpustí, přidáme hladkou mouku ,olej, mléko nebo podmáslí a sůl .Připravíme si silikonovou formu, kterou si vymažeme olejem a plníme silikonovou formu do půlky, protože bábovičky ještě vyskočí. Dáme péci na 190 stupňů na cca 13 minut. Po upečení necháme vychladnout .
Krém si připravíme tak, že si v misce ušleháme maskarpone, cukr a citrónovou kůru. Šlehačku si ušleháme ručním šlehačem a přidáme k ostatním ingrediencím a máme hotový krém. Krémem naplníme plnící sáček a můžeme plnit mini bábovičky, ty si rozřízneme na půlku. Zdobíme jakýmkoliv ovocem podle chuti.
Přeji dobrou chuť !!!