TĚSTO
250 g hladké mouky
300 g cukru krystal
125 g másla (pokojová teplota)
2 lžíce hořkého kakaa
2 vejce
1/2 lžičky soli
1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru
250 ml podmáslí
1/4 lžičky červeného potravinářského barviva
1 lžíce octa
1 lžička jedlé sody
BÍLÝ KRÉM
500 g mascarpone
200 g cukru moučka
400 ml šlehačky
1 lžička vanilkového extraktu nebo 1 sáček vanilkového cukru
ČERVENÝ KRÉM
K 6 lžícím bílého krému přidáme 1/2 lžičky červeného barviva
DEKORACE Z MARCIPÁNU
Ke 100 g marcipánu přidáme 1/2 lžičky červeného barviva
Příprava
Těsto
Vezmeme si misku, ve které si připravíme směs na těsto : zamícháme mouku, kakao a sůl. V druhé misce si ušleháme změklé máslo s cukrem, za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém. Mezitím si v třetí misce zamícháme podmáslí s barvivem a následně smícháme všechny ingredience ze všech misek. Na závěr si zamícháme ocet a jedlou sodu a přidáme do těsta. To poté vylijeme do dortové formy .
Dáme do trouby na 175 °C na 25 až 30 minut. Špejlí vyzkoušíme, zda je korpus upečený.
Bílý krém
Pro přípravu bílého krému budeme potřebovat marscarpone a cukr, pak na to přidáme studenou šlehačku a šleháme do tuhé konzistence.
Červený krém
Do bílého krému přimícháme červené cukrářské barvivo.
Červený marcipán
Marcipán smícháme s červeným barvivem
Finální příprava
Rozpůlíme korpus na cca 2 cm vysoké kusy. Skládáme na dortový tácek a vrstvíme první vrstvu korpusu, který namažeme bílým krémem (výška krému cca 1 cm), položíme další část korpusu, přidáme bílý krém....patro... krém. Dort dekorujeme s červeným krémem a červeným marcipánem
Přeje Vám dobrou chuť !!!