Korpus
1 šálek mouky
1 šálek cukru
1 šálek másla
2 vejce
Půl lžička soli
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1/3 šálku mléka
Sníh
4 bílky
1 šálek vody
2 šálky cukru
Šťáva z 1 citronu
Půl lžička soli
Zmrzlina
Použil jsem vlastní recept na zmrzlinu, nebo si můžete koupit zmrzlinu z vašich představ.
Příprava
Korpus
Do misky nasypeme 1 malý sáček bourbon vanilky a postupně přidáme ostatní přísady a smíchámehe dohromady. Pečeme v troubě po dobu 20 až 25 minut při 170ºC. Zda je korpus upečený, poznáme podle toho, když doněj píchneme dřevěnou špejlí a nic se na ní nepřilepilo.
Sníh
Dáme si vodu a cukr na pánev a necháme 2 minuty vařit, přidáme 1 lžičku citrónové šťávy. Vznikne nám sirup Ušleháme si mixérem 4 bílky (přidáme špetku soli lžičku citrónové šťávy, protože pomáhá aby se lehce udělal sníh). Pomalu se přidáváme do bílků horký sirup. Sníh necháme vychladnout v lednici.
Finální příprava
Na keramický talíř dáme upečený korpus a na něj postavíme námi přpravenou zmrzlinu a vše pokryjeme sněhem. Dort dáme do mrazáku po dobu nejméně 3 hodin. Pro lepší vzhled při servírování můžeme dát dort do předehřáté trouby na 250 stupňů po dobu 5 minut nebo použít pistoli s plamen, aby sníh zkaramelizoval. Pro pěkný efekt vezmeme svůj oblíbený likér (já používám Grand Marnier) a zahřejeme ho na sporáku, zapálíme a opatrně tím polejime dort a tím vznikne vizualizace flambování.
Dobrou chuť!