16 cronuts
1 kg croissant těsto crème pâtissière
Cukrová poleva
Croissant těsto
500 g hladké mouky
200 ml mléka
20 g čerstvého droždí (nebo 10 g sušeného droždí)
50 g krystalového cukru
1 vejce
250 g másla
10 g soli
Crème Pâtissière
250 ml mléka
50 g krystalového cukru
2 žloutky
25 g škrobu
1 čajová lžička vanilkového extraktu (nebo mletá bourbon vanilka) nebo (1/2 vanilkového lusku)
Glazura
150 g prosetého moučkového cukru
4 lžíce studeného mléka
1/2 lžičky přírodního potravinářského barviva
Příprava
Kombinace mezi kroasantem a donutem -cronuts.
Do velké misky si dáme vejce, teplé mléko a do toho přidáme rozdrcené kvasnice, poté přidáme mouku, cukr, sůl a vše opatrně zamícháme, tak aby se neutvořil lepek. Těsto si vysypeme na vál, který máme pomoučněný a utvoříme těstovou kouli, kterou zabalíme do streč folie aby si nám těsto odpočinulo na půl hodiny.
Mezi tím si vezmeme pečící papír , na který si dáme máslo a to následně rozválíme na placku válečkem, když máme hotovo, dáme ho do lednice, aby ztuhlo.
Když nám máslo odpočívá v lednici, vezmeme si zase odpočaté těsto.Těsto si opět vyválíme válečkem na placku ve tvaru obdelníku. Vezmeme si máslo z lednice a vložíme na vyválené těsto, které ještě přehneme přes máslo. Těsto opět vyválíme na tenčí rozměr (máslo musí být studené). Přehneme těsto a opět dáme do lednice na 10 minut.
Krém
Do misky si dáme škrob, žloutky, čerstvé teplé mléko, vanilku, cukr. Vše následně povaříme, necháme odpočinout a dáme do lednice.
Opět si vyndáme těsto a rozválíme na placku a vykrajujeme požadovaný tvar z těsta. Když máme vykrojené těsto, přikryjeme ho streč fólií .Důvodem je, aby nám těsto nakynulo. Následně ho smažíme v oleji, smažené je velice rychle, ale musíme být opatrní, protože je těsto velice křehké. Když máme osmaženo, plníme krémem. Do zdobícího sáčku si dáme připravený krém a zdobíme do prostřed cronutsu. Můžeme i nazdobit cukrovou glazurou .
A je hotovo.
Přeji dobrou chuť !!